meniu
Sigla CSB

NU CONTEAZA CE FACI, CONTEAZA SA FII CEL MAI BUN.
                     Abraham Lincoln

Second chance
 
 
 

Tino Ferrario

Clubul Sportiv Berceni s-a infiintat in primavara anului 2009 la initiativa fostilor sportivi din prima generatie de badmintonisti de la scoala Berceni si a asociatiei Second Chance Romania (presedinte Cosmina Pandele).
Totul a inceput in 2008 cand prof. Tino Ferrario a implinit 20 de ani de activitate la scoala din comuna noastra iar fostii sai elevi i-au facut o petrecere surpriza la un restaurant, el fiind chemat sub alt pretext in acel loc. A fost surprins sa-si revada elevi pe care nu-i mai vazuse de foarte multi ani., acestia oferindu-i o frumoasa diploma gravata.
Discutand in acea seara cu el am aflat ca din anul 2006 renuntase sa mai participe la competitii de badminton cu sportivii din Berceni deoarece sponsorul care a finantat aceasta activitate aproape 20 de ani se privatizase, nemaiavand fonduri pentru acest sport.
Am hotarat sa organizam o competie in cinstea lui (Cupa Tino Ferrario) la care am incercat de la prima editie sa aducem sportivi din toate generatiile pe care Tino i-a pregatit, evenimentul fiind un real succes. De aici lucrurile "au degenerat", in primavara anului 2009 aproape 20 de bercenasi au participat la Cupa Romaniei de seniori, uimind o sala intreaga cu prezenta lor in acea competitie.

Prof. Tino Ferrario
Din anul 2009 CS Berceni s-a afiliat la Federatia Romana de Badminton, iar copiii din Berceni indrumati de Adrian Basarabeanu (presedinte-antrenor) si sprijiniti neconditionat de Cosmina Pandele si Asociatia Second Chance Romania au reusit numeroase performante la concursuri nationale si internationale, o parte din ei fiind selectionati in loturile nationale ale Romaniei la diferite categorii de varsta.
Alaturi de dragul nostru profesor si de aceasta echipa minunata reusim sa ducem mai departe traditia de peste 25 ani a badmintonului in comuna Berceni-Prahova.