meniu
Sigla CSB

CLUB SPORTIV BERCENI

____________________________________________________________
romana english
facebook
Iti place?

Lot national 13 ani Romania

 

BALCANIADA BADMINTON U13 ANI - BEYKOZ TURCIA 15-17 IUNIE 2012
FOTOGRAFII BALCANIADA <<AICI>>

Weekend-ul 15-17 Iunie 2012 a fost pentru unii dintre noi o experienta noua, aceea de a coordona si de a indruma sportivii de la cluburile din Romania, convocati in lotul national under 13, la Balcaniada de Badminton organizata in Turcia-Beykoz in perioada 15-17 iunie 2012.

Competitia a fost foarte puternica, fiind inscrisi sportivi din Romania, Bulgaria, Grecia, Moldova, Serbia si Turcia, cei din urma dominand clar competitia. Cu toate aceastea, sportivii romani au fost foarte motivati pe parcursul competitiei, reusind sa surprinda la concursul pe echipe unde Romania a devenit vicecampioana balcanica, pierzand finala cu Turcia.

O mare parte din meciurile jucate de sportivii nostri, si la echipe, si la individual, au fost epuizante si de cele mai multe ori s-au terminat in 3 seturi, iar cele impotriva turcilor au fost si mai grele datorita suporterilor si vuvuzelelor, dar si a arbitrilor turci care mai “ciupeau” din cand in cand cate un punct sportivilor nostri.

Lotul national al Romaniei a fost format din : Cosmin Hancu (C.S. Siderurgistul Galati), Alexandru Muscalu (CS Berceni), Daniel Popescu (CS Timisoara), Mark Muller (CS Timisoara), Brice Chiriac (C.S. Siderurgistul Galati) si Andreea Muscalu (CS Berceni), Maria Dutu (CSS 6 Bucuresti), Ioana Grecea (CS Valahia Bucuresti), Georgiana Badea (PNC Bucuresti), Ioana Voicu (CS Berceni).

De remarcat: Cosmin Hancu care a castigat toate meciurile de simplu la echipe, mai putin cel din finala cu Turcia, iar la individual, ajuns in sferturi, a pierdut in 3 seturi (ultimul la 18) urcarea pe podium in fata unui jucator turc; Andreea Muscalu care a avut un parcurs echilibrat la echipe, singurul meci pierdut a fost in semifinala cu bulgaroaica Deltcheva in 3 seturi (ultimul 24-22), iar la individual a reusit sa invinga 2 sportive din Turcia si sa urce pe locul III la simplu fete; Ioana Grecea si Georgiana Badea care au jucat extraordinar la dublu fete, fiind invinse decat in sferturi la individual de catre campioanele balcanice din Turcia (la 14 si la 19); Daniel Popescu si Maria Dutu care au dat dovada de o tehnica exceptionala in aceasta competitie; Alexandru Muscalu “sacrificat” de la proba de simplu baieti individual, care a castigat locul III si la dublu baieti si la dublu mixt.

Rezultate finale:

Echipe: Locul I Turcia; Locul II Romania; Locul III Bulgaria si Grecia

In grupa Romania-Grecia 5-0; Romania-Serbia 5-0

Semifinala Romania-Bulgaria 3-1 (dublu mixt nu s-a mai jucat)

Finala Romania-Turica 0-3 (ultimile 2 meciuri nu s-au mai jucat)

Individual:

Andreea Muscalu – locul III simplu fete

Cosmin Hancu/Alexandru Muscalu – locul III dublu baieti

Alexandru Muscalu/Andreea Muscalu – locul III dublu mixt

Referitor la conditiile de cazare si masa va putem spune ca au fost excelente, mai putin in ultima noapte de cazare cand organizatorii au anuntat delegatia Romaniei si a Greciei ca trebuie sa se mute la alt hotel aflat la o distanta de aproximativ 30 km la ora 21.30 seara, invocand diferite motive, in conditiile in care a doua zi aveam de jucat finala pe echipe cu Turcia.

Dorim sa multumim Federatiei Romane de Badminton pentru echipamentul pus la dispozitie si in special doamnei Ana-Maria Neagu-secretar general- pentru implicarea totala in organizarea delegatiei Romaniei la aceasta competitie si nu in ultimul rand arbitrului international Stan Constantin care a incurajat tot timpul sportivii nostri si care a avut onoarea de a arbitra la sfarsitul competitiei finala simplu baieti individual.

In concluzie, lotul national al Romaniei coordonat de antrenorii Adrian Basarabeanu si Valentin Hahuie, a avut un parcurs foarte bun la aceasta competitie, fiind laudat si felicitat la sfarsit de mai multi antrenori si oficiali straini. Pentru aceste lucruri minunate dorim sa multumim si sa transmitem antrenorilor de la cluburi ca pe viitor, prin antrenamente sustinute si multa vointa, acesti sportivi vor avea un cuvant de spus in competitiile internationale.

 


Second chance
 
 
 
Sigla CSB

 

Proiect al:
Second Chance Romania